RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Traje evakuacija Vučilovca i Krepšića. Mnogi mještani još odbijaju izaći iz sela

Sve raspoložive snage aktivno rade na evakuaciji stanovništva iz sela Vučilovac, Krepšić, Gorice, Plazulje, Drenava i Marković Polje. Iako je velika kolona onih mještana koji su započeli evakuaciju stoke i imovine, ipak ima puno i mještana koji situaciju ne shvaćaju ozbiljno i odbijaju prihvatiti evakuaciju.

U jednom dijelu Krepšića mještani koji su odbili evakuaciju sada pozivaju da netko dođe da ih spašava. Evakuacija se vrši čamcima a gdje to nije moguće mještani se izvlače helikopterima. Još jednom je upućen apel žiteljima ugroženog područja da prihvate evakuaciju. Također se pozivaju građani Brčko distrikta iz područja koja nisu ugrožena poplavom da ponude smještaj onima kojima je potrebna.

krepsic evakuacija 2 krepsic evakuacija 3 krepsic evakuacija 4 krepsic evakuacija 5

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.