RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Aziz Šehović darovao dva placa nezaposlenim demobilisanim borcima

Brčak Aziz Šehović je, sredinom oktobra ove godine, darovao dva placa za gradnju kuća ukupne površine 1.000 metara kvadratnih dvojici sugrađana, demobilisanih boraca Armije R BiH, Kasimu Ramoviću i Senadu Foriću.

Na ovaj način je Šehović, koji je inače njemački penzioner i ima dobra primanja, ostvario svoju želju iz ratnih godina provedenih u Minhenu, da pomogne sugrađanima u nevolji.

Oba demobilisana borca kojima je Šehović poklonio zemljište, su nezaposleni i bez primanja, imaju mnogočlane porodice, a jedan od njih je čak samohrani otac.

U ime dvojice demobilisanih boraca Forić , uz zahvalnost, je za Radio Brčko kazao da im je ova pomoć izuzetno dobro došla i da su obojica u statusu podstanara i bez ikakvih redovnih novčanih primanja.

Aziz Šehović je napomenuo da akcija neće stati i pozvao sve ljude dobre volje iz Brčko Distrijta, BiH i inostranstva, da se bez obzira na naciju i vjeru odazovu pozovu za pomoć, jer ovdje se ,prije svega, radi o pomoći ljudima koji su u teškom socijalnom stanju. Iskop temelja i postavljane kupatila će donirati kompanija „Duga“ Brčko, a vjerujem da će u narednim mjesecima ova dva čovjeka imati i svoj krov nad glavom, kazao je Šehović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.