RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Trogodišnji dječak se utopio u stajskoj jami

Neobična tragedija u Bukviku kod Brčkog: u stajskoj jami utopio se trogodišnji Emrah Zejnilović iz brčanskog naselja Suljagića Sokak, potvrđeno je u Policiji distrikta.

Ljekari brčanske Bolnice su učinili sve da ga reanimiraju, ali je mali Emrah preminuo jutros oko dva časa.

Bezazlena dječja igra juče popodne u dvorištu očeve firme u Bukviku kod Brčkog završila se tragično po 3-godišnjeg Emraha Zejnilovića i njegovu porodicu: dječak je kod ovčarske farme, po izjavama na licu mjesta koje su potvrdili i u Policiji, pao u nezaštićenu jamu s fekalnom vodom dubine oko 80 centimetara.

Nakon potrage zaposleni radnici i otac izvukli su dječaka iz jame i hitno prevezli u brčansku bolnicu gdje su ljekari, iako nije bilo vidljivih znakova, učinili sve da ga vrate u život.

O tragediji porodice Zejnilović obaviješten je i dežurni tužilac Tužilaštva distrikta koji je, s obzirom da se radi o zadesnoj smrti naredio sudsku obdukciju tijela preminulog djeteta.

IzvoreBrcko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.