RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Besplatna lična dokumenta evakuisanim mještanima koji su, zbog poplava, ostali bez dokumenata

Brčanska vlada donijela je i odluku da sva lica koja su usljed poplava evakuisana iz svojih domova, a ostali su bez ličnih dokumenata mogu podnijeti zahtjev za njihovo izdavanje bez ikakvih naknada i troškove, jer će taj dio pasti na teret budžeta.

«Jedini uslov je da je lice koje podnosi zahtjev prijavljeno kao stanovnik Distrikta”, rekao je šef resornog odjeljenja Siniša Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.