RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Opadanje vode u Vučilovcu i Krepšiću sporo – po jedan centimetar na sat!

Stanje na poplavljenim područjima u Distriktu se stabilizuje ali je i dalje veoma daleko od dobrog. Voda u najugroženijin naseljima u Vučilovcu i Krepšiću i dalje opada po centimetar na sat, rekao je načelnik Kriznog štaba za odbranu od poplava, Uroš Vojnović.

Osnovni zadatak je preduprijediti mogućnost nastajanja epidemija. Poseban problem je čišćenje najuže gradske jezgre stambenih i poslovnih prostora sa kojih se voda povukla, a što je takođe jedan od prioriteta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.