RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Beživotno tijelo Vedrane Damjanović iz Brčkog pronađeno u Sremskoj Mitrovici

Nakon opsežne potrage, beživotno tijelo Vedrane Damjanović (32) iz Brčkog pronađeno je u Sremskoj Mitrovici, gdje je rijeka Sava izbacila žensko tijelo za kojim se tragalo od studenog protekle godine.

Šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distritka BiH Halid Emkić ističe da je ovo dvadeset i sedmi rasvijetljen slučaj nestalih osoba s područja Distikta iz 2019. godine.

“Policija Brčko distrikta je od protekle godine zaprimila 27 prijava, od čega smo nakon aktivne potrage pronašli 26 lica. Jedno lice nije bilo pronađeno jer je 13.11.2019. godine policiji prijavljen nestanak ženske osobe inicijala D.V.. Nakon potrage, policijski služebenici Brčko distrikta su 01.06.2020. godine, uz koordinaciju MUP-a  R Srbije, ovo lice pronašli, nakon čega je slijedila identifikacija”, potvrdio je Emkić, te dodao da je tijelo izbacila rijeka Sava na području Sremske Mitrovice.

Vedrana Damjanović živjela je sa roditeljima u Brčkom. Od kuće je otišla 13.11.2019. godine od kada joj se gubio svaki trag.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Priveden zbog neovlaštenog optičkog snimanja

Radio Brčko

Brčko: Policajci održali predavanje o mogućim sigurnosnim prijetnjama na internetu

Radio Brčko

Супервизор за Брчко снажно подржао активности Полиције

Radio Brčko