RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Policija provodi pojačane kontrole zloupotrebe parking prostora za osobe sa invaliditetom

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH u zadnje vrijeme pored redovnih aktivnosti provode pojačane kontrole zloupotrebe parking prostora namijenjenih osobama sa invaliditetom, u znak podrške povodom 3. decembra koji se obilježava kao Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Policija Brčko distrikta BiH je to činila i u prethodnim godinama ukazujući na važnost ove teme sve s ciljem da bi se osobe sa invaliditetom osjećale ravnopravnim članovima društvene zajednice. Na prostoru ispred nove zgrade Policije među parking prostorima za motorna vozila stranaka osigurana su i parking mjesta za invalide, dok je pristupnom rampom za ove osobe omogućen nesmetan ulaz u zgradu.

Policija Brčko distrikta BiH upućuje apel svim vozačima da prilikom parkiranja svojih motornih vozila na svim parkinzima u Brčko distriktu BiH, vode računa i ne zauzimaju parking prostore namijenjene osobama sa invaliditetom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Policija rasvijetlila seriju krađa poklopaca i slivnika sa šahtova

Radio Brčko

Policija BD: Radarske kontrole za period od 03.06 do 09.06.2019. godine

Radio Brčko

Brčanska Policija obilježava „Dan sigurnijeg interneta”

Radio Brčko