Brčko

BH Telecom u Brčkom otvorio novu poslovnu zgradu

U povodu 5. septembra, Dana BH Telekoma, danas je u Brčko distriktu otvorena nova poslovna zgrada BH Telekoma na respektabilnoj lokaciji.

Generalni direktor ovog dioničkog društva Sedin Kahriman istakao je da je, u prethodnih pet godina, BH Telekom na području Distrikta investirao 8,6 miliona maraka.

„Pored investicije u ovu zgradu, izgradili smo pet novih pristupnih mreža i značajno investirali u poboljšanje usluge u smislu mobilnih mreža. Za naredni trogodišnji period planiramo investiciju u iznosu od 5,5 miliona kako bismo nastavili sa izgradnjom novih sedam pristupnih mreža i također sa poboljšanjem pokrivenosti kvalitetom mobilne usluge. Nas raduje da svakodnevno imamo povećanje korisničke baze. Kada je u pitanju Brčko distrikt, kad govorimo o svim tehnologijama, imamo preko 25.000 korisnika. Pozivam sve građane Distrikta da nas posjete u ovoj novoj poslovnoj zgradi jer smo pripremili posebna iznenađenja za njih“, rekao je Kahriman.

V.D. direktor Direkcije BH Telekoma u Brčkom, Mirza Drpljanin naglasio je da je BH TELEKOM jedna od najboljih telekomunikacionih firmi u BiH.

„Nova poslovna zgrada u samom centru grada opremljena je sa najkvalitetnijom opremom. Zgrada ima 1.151 kvadrat korisne površine, pet spratova i povezani smo na optičku mrežu tako da iz nje možemo pružati sve usluge prema našim korisnicima, odnosno korisnici koji su imali do sada uslugu putem podzemne bakrene mreže će sada putem optičke mreže imati jako velike brzine interneta. BH telekom kao društveno odgovorna kompanija ima u planu i zapošljavanje novih radnika u narednom periodu“, dodao je Drpljanin.

Otvorenju su prisustvovali čelni ljudi izvršne vlasti u Distriktu, kao i predsjednik Skupštine Esed Kadrić, koji je naglasio da se radi o vrijednoj investiciji u centralnoj gradskoj zoni.

„Radi se o modernom objektu koji zasigurno, sem što uljepšava arhitektonsku sliku ovog dijela grada, omogućava kvalitetniji odnos BH TELEKOM-a sa klijentima. Dobro je da se u Brčkom investira, dobro je da imamo novih objekata i mogućnost za razvoj i u ovom sektoru, i naravno pod pretpostavkom da će ovakve investicije doprinijeti i otvaranju novih radnih mjesta. Zato smo danas ovdje u Brčkom zadovoljni i sretni, i ko god može investirati dobro je došao“, kazao je Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button