RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Блажић: Реализовано доста тога, у плану још неке активности Oдјељења

Активности Одјељења за стручне и административне послове, током ове године, углавном су се базирале на сарадњу са невладиним организацијама и мјесним заједницама.

Шеф Одјељења за стручне и административне послове Срђан Блажић, као најважније активности овог одјељења током годне издвојио континуирану и свакодневну сарадњу са цивилним сектором.

“Оно што бих издвојио, јесте да ми кроз Пододјељење за подршку мјесним заједницама, удружењима грађана и невладиним организацијама наступамо испред њих пред другим одјељењима Владе и тражимо сва она права и документе које они имају, а ту је и подршка кроз грантове“, исткао је Блажић.

Блажић истиче да се ова област мора додатно уредити и о томе је било разговора са представницима Канцеларије супервизора и другим релевантним иснтитуцијама.

„Донијеће се један закон који ће обухватити област планирања и додјеле грантовских средстава, јер је то неопходно“, рекао је Блажић.

Недавно се разговарало и о томе како ће бити ријешено бесплатно пружање услуге интернета грађанима Брчко дистритка, с обзиром да је ЈП „Комунално Брчко“ одустало од ове активности.

Рјешавање овог проблема, на себе је преузело Одјељење за стручне и административне послове.

„Представници ЈП „Комунално Брчко“ су кроз један допис послали да они више не желе да учествују као провајдери који ће дијелити бесплатни интернет, јер им то ствара одређене трошкове, због чега сам ја мало и разочаран. Али Влада Брчко дистрикта ће у наредном периоду преузети све потребне мјере и радње како би се наставило са пружањем услуге бесплатног интернета у граду“, нагласио је Блажић.

Оно што преостаје у наредном периоду, истиче Блажић, јесте настојање да се кроз Пододјељење за информатику да анализира стање инфомормационо – комуникационих технологија на нивоу Владе, како би се побољшала дигитализација јавне управе.

На томе ће се интензивније радити у будућности, истакао је он.

Такође је и најавио пројекат под називом „Грађанска патрола“ која ће омогућити сваком грађанину да путем мобилног телефона да сними одређене проблеме у граду и прослиједи Сектору за информисање у склопу Канцеларије градоначелника.

Брчко ће бити други град у БиХ, послије Бањалуке, који ће имати ову могућности.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Neophodan Zakon o uklanjanju ambrozije

Admir Kadrić

Одржана 41. редовна сједница Владе Брчко дистрикта

Radio Brčko

Брчко: Позив удружењима грађана, фондацијама и другим правним и физичким лицима

Radio Brčko