RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Blizu 2,7 miliona KM za neprofitne organizacije kulture, sporta i turizma u Brčko Distriktu

Ovogodišnjim Javnim pozivom koji traje do 27. marta za projekte neprofitnih kulturnih, sportskih i turističkih organizacija i pojedinaca u Brčko Distriktu iz budžeta je obezbijeđeno 2. 755.000 KM- 65.000 KM za grantove pojedincima i 2.690.900 KM za neprofitne organizacije.

Za projekte koji su predviđeni planom rada za ovu godinu Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu predviđeno je 1.005.000 KM, potvrdio je Damir Bulčević, šef resoronog odjela u Vladi Brčko Distrikta. Radi se o 20 manifestacija koje su već tradicionalne i poznate, traju tokom cijele godine, a od novih projekata velika su očekivanja od organizacije maifestacije „Mladi nasljednici sevdaha“, naznačio je Bulčević.

U budžetu Brčko distrikta za 2014. Godinu 1.005.000 maraka direktno se nalaze po amandmanima sa nosiocima i namjenom sredstava, a preostali iznos se dijeli na osnovu javnog poziva. Novina u javnom pozivu je projektni obrazac i transparentnija podjela kroz manifestacije, napomenuo je Damir Bulčević.

Nakon što Komisija utvrdi odabir, bodovanje i ocjenu kvaliteta zahtjeva, za oko mjesec dana započeće raspodjela pomenutih sredstva za 2014. godinu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.