RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Božićna čestitka dekana Brčanskog dekanata vlč. Damira Ivanovića

Povodom najradosnijeg katoličkog blagdana, Božića, svim građanima Distrikta koji slave, čestitku je uputio Dekan brčanskog Dekanata vlč. Damir Ivanović, sljedećim riječima:

Danas kada proslavljamo rođenje Isusa Krista i Bogu zahvaljujemo za obećani dar spasenja, zastanimo nakratko u svome životu i zapitajmo se koliko smo mi odraz te Božje ljubavi u današnjem svijetu.

Svjesni smo svojih nesavršenosti, pritisnuti smo različitim brigama i nevoljama, rastrgani smo u svojim ljudskim nadanjima i zato upravljamo pogled prema Isusu – novorođenom kralju. Neka otajstvo njegova rođenja u nama umnoži vjeru, učvrsti nadu i usavrši ljubav kako bi ponovno naš život zasjao poput božićne zvijezde, koja je postala znak i putokaz ljudima u budućnosti. To će biti znak da čovjek unatoč svojim povremenim zastajanjima u životu, odiže svoj pogled prema Bogu i hrabro s Njime nastavlja svoj životni put.

Stoga čestitajući Božić želim svim katolicima i kršćanima u životu svjetlost zvijezde, radost anđela, hitrost pastira, brižnost Marije i Josipa kako bi prihvatili u zagrljaj svoga srca Isusa koji svoje ruke širi prema svima nama i na taj način postali odsjaj Božje ljubavi u svijetu.

Čestit Božić i na dobro Vam došla 2022. godina.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Čestitka gradonačelnika i dogradonačelnika povodom katoličkog Božića

Radio Brčko

Koncert Župnog zbora Presvetog Srca Isusova Brčko u posjeti Boki Kotorskoj

Radio Brčko

Божићна честитка ЈП “Комунално” Брчко

Radio Brčko