Brčko

Brčaci krenuli na “Marš mira” ka Srebrenici

Put Nezuka, kako bi potom prepješačili 110 kilometara i stigli na kolektivnu dženazu 11. jula u Srebrenicu, krenula je grupa od 40 Brčaka u „Marš mira“ sa željom da još jednom podsjete na genocid, sa ciljem da se ne zaboravi, ali i nikada nikome više ne ponovi.

„Pred nama je put u više etapa kako bismo 10.  jula dopješačili do Srebrenice, te sutradan prisustvovali kolektivnom ukupu žrtava srebreničkog genocida. Sve tehničke preduslove smo blagovremeno pripremili i vjerujem da će i ovo, sedamnaesto naše učešće u „Maršu mira“, proteći bez problema“, rekao je predsjednik brčanskog „Kluba prijatelji Srebrenice“, Admir Karalić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button