RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčaci Novu godinu dočekuju u Beču, Bukureštu, Veneciji …

Prema podacima turističkih agencija Brčaci će Novu 2019. godinu dočekati u Beču, na Azurnoj obali, u Bukureštu, Veneciji, na Gradskom trgu uz koncert benda PILOTI, u nekom od brčanskih ugostiteljskih objekata, ili kući.

Cijene paket aranžmana za doček Nove godine van Bosne i Herecegovine kretale su se od 150 do 400 KM, a od 500 do 1.000 KM, ako se za prijevoz koristio avion, doznali smo u jednoj od brčanskih turističkih agencija.

Veliki broj mladih večeras će biti na Gradskom trgu uz bend Piloti, većina brčanskih ugostiteljskih objekata ima organizovan doček, dok će određen broj naših sugrađana novu godinu proslaviti u svojim domovima.

Statistički promatrano broj odlaska naših sugrađana van Brčkog i BiH je u padu za oko 10 procenata u odnosu na prošlu Novu godinu, a uočljiv je i pad interesa za odlazak Brčaka na proslavu u planine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Značajna zainteresiranost za doček Nove godine u planinarskim domovima u BiH

Radio Brčko

Nova 2021. godina u Sydneyu dočekana uz spektakularan vatromet

Radio Brčko

Кризни штаб Србије: Нема организованог дочека Нове године

Radio Brčko