RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Бањалука: Радојичић изјавио да новогодишњих концерата неће бити јер су спријечени

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је поводом синоћних догађаја у Бањалуци да су чланови групе “Правда за Давида” јуче онемогућили новогодишњи концерт Хариса Џиновића због чега су данас отказани Дјечија нова година и остали концерти, јер Град не жели да иједно дијете, грађанин или туриста потенцијално буду угрожени.

Радојичић је рекао да Град не жели да на прославу Дјечије нове године дође било који појединац и група и угрози иједно дијете.

“Не желимо дати повод таквим догађајима”, поручио је Радојичић на ванредној конференцији за новинаре поводом синоћних догађаја у Бањалуци.

Он је нагласио да су отказани и предстојећи концерти Жељка Самараџића, Николе Роквића и Жељка Јоксимовића.

“Концерата неће бити јер они су спријечени”, рекао је Радојичић.

Он је навео да Градска управа од 28. марта позива на рјешење случаја “Драгичевић”, те да граду нису потребне подјеле и сукоби.

“Уставом и законом људи имају право на протесте, али то право имају и они који славе. Град има свој ритам живота и може да живи ако у њему има толеранције и разумијевања”, рекао је Радојичић.

Група “Правда за Давида” синоћ је, након одржаног скупа, насилно прекинула концерт Хариса Џиновића.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука су лишили слободе више лица због чињења прекршаја по Закону о јавном реду и миру, Закону о јавном окупљању и Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, а постоје основи сумње да су извршена и одређена кривична дјела.

Извор: www.glassrpske.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Banjaluka: I u drugom upisnom roku ima mjesta na fakultetima

Radio Brčko

Srbijanac osumnjičen da je oštetio firmu iz Banjaluke za 2,2 miliona KM

Radio Brčko

Бањалучанка у свјежем хљебу пронашла ексер

Radio Brčko