RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčaci suprostavljenih stavova oko “Parade ponosa”

Parada ponosa, odnosno šetnja osoba koje podržavaju istopolne seksualne odnose, planirana je za prekosutra u glavnom gradu BiH. Brčaci koje smo ovim povodom anketirali imaju dijametralno suprotne stavove, od onih da je demokratsko pravo da svoju seksualnost iskazuju i šetnjom po gradu, do onih koji to smatraju narušavanjem temeljnih postulata društva, odnosno porodice kao njegovog stuba.

Lidija Ljubojević

Predsjednica Komisija za ravnopravnost polova Skupštine Distrikta, dr Lidija Ljubojević, smatra da ovakvo okupljanje ima zakonsko utemeljenje. “Manifestacija koja je planirana u Sarajevu odobrena je prema važećim zakonima i normama u BiH, počev od Zakona o ljudskim pravima i određenim deklaracijama koje su definisale ovu situaciju. Rečeno je moj zvaničan stav, kao predsjednice Komisije za ravnopravnost polova Skupštine Distrikta, dok svoje lično mišljenje o samoj paradi, ovoga puta ne bih iznosila“, kazala je doktorica Lidija Ljubojević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Bez incidenata završena prva povorka ponosa u BiH

Radio Brčko

Skupština BD: Obilježen Međunarodni dan ljudskih prava

Radio Brčko

U Sarajevu će 8. septembra biti održan i kontraskup Paradi ponosa

Radio Brčko