RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Brčacima povišen tlak

Udruženje medicinskih tehničara „Medicinar“ iz Brčkog, povodom Svjetskog dana zdravlja, upriličilo je danas na glavnom gradskom trgu besplatno mjerenje šećera i tlaka.

Odaziv građana na besplatnu kontrolu bio je iznenađujuće veliki. Tako je već 8 godina, kažu medicinari. Ovakvim akcijama postignut je učinak da se građani češće javljaju obiteljskom liječniku na kontrolu i eventualno preveniraju neke bolesti, kaže medicinar, Mehmed Mehmedović.

Ono što je zanimljivo kod današnje akcije besplatne kontrole šećera i tlaka jeste da je ustanovljeno kako većina Brčaka koji su pristupili kontroli imaju blago ili jače povišen krvni tlak.

Aktivnosti Udruženja „Medicinar“ ne traju samo danas, nego do 12. Svibnja, kada se obilježava Svjestki dan medicinskih sestara.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.