RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Којић и Рибић у посјети Гредицама

Ђорђа Којић, предсједник и Адем Рибић, потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта данас су посјетили мјесну заједницу Гредице I гдје је, прије петнаестак дана, започела изградња канализационе мреже у дужини од око 550 метара.

За овај пројекат је, из буџета дистрикта, обезбијеђено 50.000 марака, а отпадне воде и фекалије са којима је проблем имало 45 домаћинстава насеља ће се, умјесто у приватни посјед, сада сливати у заједнички колектор.

Према ријечима предсједника Којића, изградња канализације у овом мјесту била је приоритет приоритета, а исти посао би требало да се ради и у мјесној заједници Гредице II.

Илија Цвјетиновић, предсједник мјесне заједнице Гредице I каже да је изградња канализације посебно значајна због тога што су мјештани тужени јер су се, до сада, отпадне воде, излијевале у оближњу шуму која је у приватном посједу.

“Не знамо шта ће се даље дешавати са тужбом, али је веома битно да је пронађено рјешење овог великог проблема”, рекао је Цвјетиновић.

Према ријечима Томе Кртинића, мјештанина засеока Марићи у Гредицама I, изливање канализације је изазивало велике проблеме поготово током љета када се није могао подносити неугодан мирис отпадних вода.

Пројекат изградњe канализационе мреже у Гредицама I би требало да буде завршен у наредна два и по мјесеца након чега ће услиједити насипање и сређивање макадамског пута уз који се гради канализација, а за што је, из буџета, обезбијеђено око 30.000 марака.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.