BrčkoKultura

Brčanska biblioteka: Poziv čitaocima da vrate pozajmljene knjige

Gradska biblioteka/knjižnica Brčko distrikta ima na raspologanju sve potrebne naslove knjiga lektire za osnovne i srednje škole, kao i drugu stručnu, zabavnu literaturu i ostalu literaturu koja zanima čitatelje.

Bibliotekarka Lejla Hogić putem Radija Brčkog zamolila je sve učenike, a posebno one iz zavšnih razreda škola da na vrijeme vrate pozajmljene knjige u bibliteku kako bi ih kasnije mogli kiristiti i drugi čitatelji.

Ona je kazala da bibliteka radi ustaljenom dinamikom uz striktno pridržavanje pandemioloških mjera, na način da se biblioteka dezinficira dva puta dnevno, a pozajmljene knjige u karantinu se drže 48 i 72 sata.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button