RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Košarkaški klub “Lavovi” Brčko poziva nove članice da upišu treninge košarke

Košarkaški klub “Lavovi” Brčko poziva sve djevojčice 2007. godište i mlađe da se, ukoliko imaju interesovanja, upišu na treninge košarke.

“Prvih nekoliko treninga su besplatni i služe i nama i novim polaznicima, odnosno njihovim roditeljima, da se upoznamo, da svi zajedno procijenimo ili steknemo utisak da li tu ima ozbiljnog interesovanja i predispozicija za ovaj sport ili nema. Dešavalo se da na prvom treningu djeca ne znaju pravilno da drže loptu, a poslije da pokažu vrhunski rezultat. Dakle, ako ima zanimanja, interesovanja i želje za napredovanjem može daleko da se dogura. Naš klub je jedan od najboljih u Bosni i Hercegovini za rad sa mlađim kategorijama, a u prilog tome govore rezultati i osvojeni trofeji, kao i  priznanaja lokalne zajednice. Mnogi naši košarkaši i košarkašice nastavili su karijere i školovanje u inostranstvu i vjerujem da svako ko je član ili bivši član, s ponosom izgovara rečenicu “Da, ja igram za Lavove! Ja sam Lavica!” itd.”, kaže Boško Vukadinović, predsjednik KK “Lavovi” Brčko.

Treniranje košarke pozitivno djeluje na rast, razvoj i sazrijevanje djevojčica sa više aspekata.

Osim što treniranje košarke kao sporta u periodu pubreteta i rane adolescencije pozitivno utiče na fizički razvoj djevojčica, blagotvorno utiče i na unapređenje cjelokupnog zdravlja, posebno na razvoj kardiovaskularnog, respiratornog i metaboličkog sistema. Dokumentovani su i pozitivni uticaji na razvoj bazičnih motoričkih sposobnosti, odnosno poboljšanje brzine i spretnosti, te sposobnost promišljanja, planiranja i realizacije zadatih akcija.

Dalje, osim pozitivnih uticaja na psihofizički i psihomotorni razvoj djevojčica, treniranje košarke doprinosi i stvaranju posebne vrste povezanosti sa saigračicama, izgradnju povjerenja, brige za druge, težnju i ostvarenje zajedničkih ciljeva, borbenost i zaštitničko ponašanje. To je svijet za sebe, u kojem je predanost timskom duhu na najvišem stepenu, a razumijevanje, tolerancija i odgovornost sastavni dio života i mimo treninga.

“U našem klubu njeguje se far-play u potpunom smislu te riječi. Mi smo jedna velika porodica, brinemo jedni za druge, bodrimo jedni druge, pomažemo se, cijenimo i poštujemo i zahvalni smo jedni drugima. Bez takvog timskog duha, ne bismo sigurno ostvarili ovakve rezultate – seniorke su prvakinje Republike Srpske i od ove sezone takmiče se i u Premijer ligi BiH, kadetkinje su prvakinje Bosne i Hercegovine, naš klub je tri puta proglašavan za Najuspješniji omladinski sportski kolektiv na području Brčko distrikta BiH, naše košarkašice članice su reprezentacija, naše igračice nastavljaju karijeru u drugim državama, iz drugih klubova djevojke rado prelaze kod nas, dakle imamo ono nešto što nas povezuje i svakodnevno se razvijamo i rastemo. Važno mi je da istaknem da ako je nekoj djevojčici koja ovo sada čita problem da se učlani to što se malo stidi ko će joj šta reći, jer ima želju da trenira, a ne razumije se u košarku, da to zanemari. Ohrabrujem djevojčice koje vole sport i košarku da se učlane u naš klub, jer i ne treba vam posebno predznanje, naši sjajni treneri, koji ujedno imaju i pedagoško znanje, sve će objasniti i naučiti vas, a možete dobiti samo podršku da uspijete u tome što želite”, ističe Vukadinović.

Košarkaški klub “Lavovi” Brčko osnovan je 2014. godine. Danas smo jedan od najmasovnijih sportskih klubova na području Brčko distrikta BiH.

Stoga pozivamo djevojčice da nam se pridruže i doprinesu da ispišemo još lijepih sportskih stranica o košarci. Čekamo Vas!

PRIDRUŽI SE I BUDI DIO NAŠE IGRE!

Sve informacije o upisu i terminima treninga zainteresovane djevojčice kao i njihovi roditelji mogu dobiti na broj telefona: 065 753 723 ili putem naših zvaničnih naloga na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Macron pozvao na urgentnu podršku Libanu

Radio Brčko

Sarajevo: Akademija scenskih umjetnosti poziva sve koji su iskusili uznemiravanje da to prijave

Radio Brčko

Позив за интервентни откуп товних јунади

Дејана Крстић