RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska pitka voda za sve ugrožene u Bosni

JP „Komunalno „Brčko u suradnji s fabrikom Ulja Bimal Brčko i Centrom Civilne zaštite Brčko distrikta vršit će punjenje i distribuiranje 180.000 litara ili 18.000 kanistera zapremine 10 litara vode za piće na teritoriji Brčko distrikta ali i drugih gradova u BiH Šamac, Doboj, Maglaj , Orašje i drugdje gdje ima potrebe za pitkom vodom.

Sead Šadić službenik za odnose s javnošću JP Komunalno Brčko je kazao da se JP Komunalno od samom početka proglašenja izvanredne situacije u Brčkom se uključilo u suradnji s Civilnom zaštitom na riješavanju problema nastalih poplavama.

Šadić ističe da je voda kojom se napaja stanovništvo preko fabrike vode, bakteriološki i kemijski ispravna za piće , te se ta voda cisternama dovozi do Bimala koji je puni u kanistere i dalje distribuira.

Nije bilo prekida opskrbe vode , izuzev poplavljenih mjesta gdje je voda radi sigurnosti građana isključivala, no po povlačenju vode , ekipe komunalnog su odmah intervenirale.

Nataša Pucar , šefica Koorporativnih komunikacija fabrike ulja Bimal Brčko je kazala da je pokrenuta akcija zajedno s JP Komunalno Brčko kako bi snabdjeli naše građanstvo ali i druge u našoj okolici pitkom vodom .

„Vjerujem da će ovo naše malo , nekome biti puno u ovome teškom momentu“, istakla je Pucar, i dodala je će uz vodu biti distribuiran Agrogold šećer i Bimal ulje , kako bi se naši sugrađani na taj način barem opskrbili onim osnovnim prehrambenim namirnicama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.