RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Privredna komora napravila upitnik šteta za privredne subjekte

Privredna komora Brčko distrikta BiH, danas će na osnovu inicijative svojih članica komore, privrednika, ljudi dobre volje, kao i kolega iz komorskih sistema BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije, da malo organizovanije pomogne stanovništvu iz ugroženih područja Distrikta, te privrednim subjektima koji su pretrpili štetu.

Ovo je izjavio Nenad Vuković, sekretar brčanske Privredne komore, koji je istakao da se prvenstveno želi pomoći u spašavanju resursa, te da se radi na pribavljanju pumpi, donaciji koja se očekuje da u Brčko već stigne u petak.

“Crveni krst i institucije Vlade svakako će identifikovati koje su to najbitnije potrebe, i u tom pravcu ćemo mi fokusirati naša potraživanja od tih naših prijatelja i kolega”, istakao je Vuković.

Prema njegovim riječima, komora je napravila i upitnik štete za privredne subjekte, koje će kontaktirati telefonom i direktno obilaziti, kako bi se realno identifikovale potrebe i stanje na terenu.

Još je dodao da su brčanski mlinari i pekari spremni da doniraju količine brašna potrebne za dnevno pravljenje hljebova za područja gdje je to najpotrebnije, te da se radi na tome da se na raspolaganje stave i određene količine pitke vode.20140520_121915

20140520_125221

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.