Brčko

Brčanska policija bogatija za 16 novih policajaca

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova (AEPTM) u Mostaru 16 kadeta Policije Brčko distrikta BiH u četvrtak je promovirano u čin “policajac”.

Riječ je o XV generaciji koja je u Agenciji pohađala temeljnu policijsku obuku I razine i stekla navedeni čin.

Ravnatelj AEPTM-a Marko Vujević kazao je kako je ova generacija odradila vrlo kvalitetnu obuku.

– Kroz tu obuku kadeti su stekli određene vještine, a i kroz same ocjene i završni rad pokazali visoku razinu uspjeha. Nadam se da su u Agenciji stekli dovoljno znanja koje će odsada primjenjivati u svojoj matičnoj policijskoj postaji, a mi ovim činom gradimo i jačamo sustav kad je u pitanju aspekt sigurnosti BiH, a to nam i je temeljna zadaća – kazao je Vujević.

Zahvalio je novim policajcima koji su se, kako je rekao, u vremenima punim sigurnosnih izazova odvažili i odlučili na ovako častan i odgovoran poziv.

– Oni su tek položili temeljni dio i sada slijedi onaj dio kroz praksu i stjecanje znanja kroz sljedeće godine njihovoga rada i težit će tome da budu još više usavršeni i da mogu ispuniti najodgovornije profesionalne zadaće – kazao je ravnatelj AEPTM-a.

Zapovjednik Jedinice opće Policije Brčko distrikta BiH Dragomir Nišić pohvalio je dosadašnju suradnju Policije Distrikta i AEPTM-a.

– Smatramo i iskreno se nadamo da ćemo ovu suradnju nastaviti i u budućnost. Što se tiče ove generacije kadeta, uopće ne sumnjamo u njihovu obučenost, a na nama je sada da to sve što su u AEPTM-u naučili prenesemo u praksu i pomognemo im uklopiti se u naše, u ovo vrijeme, vrlo teške poslove – istaknuo je.

Obrazovni proces trajao je osam mjeseci i bio je podijeljen u tri faze: teorijska nastava s praktičnim vježbama, praktična obuka i završni ispit. Nastavni plan i program realiziran je kroz 16 predmeta, odnosno 1.323 nastavna i radna sata.

Opći uspjeh ove generacije je vrlo dobar, a kadetom generacije Nastavničko vijeće Agencije proglasilo je Bakira Memiševića.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button