Brčko

Brčanska Skupština vratila na doradu izmjene i dopune Zakona o mjesnim zajednicama u Distriktu

Zastupnici brčanske Skupštine tokom prijepodnevnog zasjedanja, pored ostalog, usvoJili su zaključak da se izmjene i dopune Zakona o mjesnim zajednicama u Distriktu koje su na današnjoj sjednici trebale ući u proceduru prvog čitanja, vrate na doradu.

„Ovo je učinjeno i zbog želje da se kroz pomenute izmjene omogući da jedanaest mjesnih zajednica koje imaju poteškoća sa pravdanjem i vraćanjem sredstava takozvanog kapitalnog budžeta, za to imaju zakonsku osnovu“,  rekao je predsjednik Skupštine Siniša Milić.

Očekuje se da se kroz ove izmjene razriješe još neka pitanja, posebno u vezi sa mogućnostima učešća u radu i rukovođenju samih mjesnih zajednica.

Inače, prije pauze koja je u toku, započela je rasprava o Programu rada brčanske Vlade za tekuću godinu. Do kraja zasjedanja zastupnici bi trebali apsolvirati preostalih 16 tačaka među kojima su revidirani poslovni planovi JP “Luka” za minulu i tekuću godinu, ali i srednjoročni plan od 2023. do 2025. godine. Tu su i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Fonda zdravstva za prošlu, kao i finansijskog plana za ovu godinu, što se odnosi i na JP “Putevi” te ovdašnji Zavod za planiranje, projektovanje i razvoj.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!