RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska Skupština: Za trudnice i porodilje u Distriktu uskoro besplatan parking

Polaganjem zakletve članova brčanske Vlade među kojima su novi Asmir Mujanović, Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge, te Senad Tufekčić, Odjeljenje za stručne i administrativne poslove, oba iz SBB-a, te Suad Mašić, Odjeljenje za prostorno planiranje i imovinsko pravne poslove, iz NIP-a, kompletirana je na današnjem skupštinskom zajedanju brčanska Vlada u skladu sa prekompozicijom parlamentarne većine.

„Sad su stvoreni svi tehnički preduslovi za ubrzan rad Vlade kako bi se nadoknadilo tehnički propušteno vrijeme do ovog imenovanja“, istakao je predsjednik Skupštine Siniša Milić.

Nastavljajući ranije prekinutu sjednicu zastupnici su pored ostalog usvojili Izvještaj o radu UO JZU “Zdravstveni centar Brčko”, za drugu polovinu minule godine, kao i Izvještaj o radu Kancelarije za reviziju finansijskog poslovanja javnih institucija u Distriktu u 2022. godini, te prihvatili inicijativu za besplatan parking namijenjen trudnicama i porodiljama u Distriktu.

„Ova inicijativa, koju sam zajedno sa kolegom Blažićem pokrenuo, bi najkonkretnije trebala rezultirati u narednih dva do tri mjeseca. Biće neophodno da trudnice i porodilje imaju adekvatan nalaz iz Ginekologije brčanske Bolnice, koji će kroz adekvatnu proceduru, poslužiti JP “Putevi Brčko” za izdavanje adekvatne parking karte“, rekao je pokretač inicijative, zastupnik SBiH, Abdulah Iljazović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.