RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska udruga „Luj Braj“ žali se na diskriminaciju

Udruženje građana oštećenog vida „Luj Braj“ Brčko distrikta BiH uputilo je danas priopćenje za javnost u kojem tvrde da je u Brčko distriktu prisutan oblik diskriminacije prema osobama sa invaliditetom, a posebno građana oštećenog vida.

Navode da je to konstatirao i Ured ombudsmena u Brčkom i potvrdio da je žalba ovog udruženja utemeljena. Smatraju da im to predstavlja pravnu mogućnost da tuže Brčko distrikt Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburu, a prema konvenciji o zaštiti ljudskih prava i prava osoba sa invaliditetom.

Iz udruge „Luj Braj“ u današnjem priopćenju ne navode u kojem dijelu konkretno i na koji način su ugrožena njihova prava, ali pozivaju vlast u Brčko distriktu da pristupe rješavanju nagomilanih problema u radu udruga koje okupljaju osobe sa invaliditetom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.