RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Skupština distrikta Brčko očekuje informaciju o stanju na poplavljenom području

Pripremni sastanak za 35. redovito zasjedanje Skupštine distrikta Brčko BiH održan je danas s predsjednicima zastupničkih klubova, na kojem je utvrđen dnevni red.

Đorđa Kojić predsjednik Skupštine distrikta Brčko BiH je kazao da je dogovoreno da Skupština održava sjednice u srijedu i četvrtak 11. i 12 .lipnja zbog tek započete 34. sjednice, na kojoj je ostalo za razmatrati 12. točaka, dok na 35. ima 9 točaka.

Regulacijski planovi njih 12. zatim Zakon o lovstvu Brčko distrikta BiH , kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o JP „Luka Brčko“ povučeni su s dnevnog reda zbog nepostojanja dogovora, kazao je Kojić i napomenuo kako se u protekli mjesec dana nije razgovaralo i dogovaralo po ovim pitanjima zbog situacije vezane za poplave.

On je istakao da su izvješteni od tajnika Vlade distrikta Brčko, kako je Vlada u konstantnom zasjedanju , čak i dane vikenda, subotom i nedjeljom i da se analizira stanje na terenu i drže sve pod kontrolom, ali i da Skupština treba da bude upoznata o situaciji, te je iskazao nadu da će Gradonačelnik na sjednici Skupštine dati par rečenica o stanju poplavljenih područja, kazao je Kojić.

Na dnevnom redu 35. sjednice naći će se Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o reviziji javne uprave i institucijama u Brčko distriktu BioH, zatim Prijedlog Odluke o usvajanju elaborata o opravdanosti osnutka  dodiplomskog univerzitetskog studija- Odnosi s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru , dislocirani Odjel u Brčko distriktu, zatim Prijedlog odluke o o opravdanosti osnutka dodiplomskog univerzitetskog studija , Odnosi s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilište u Mostaru , dislocirani Odjel u Brčko distriktu.

Na dnevnom redu je i nekoliko Odluka o utvrđivanju javnog interesa za Brčko distrikt BiH .

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.