Brčko

Brčanska Vlada: Pomoć nastradalima u požaru biće maksimalna

Pomoć članovima porodica nastradalih u subotnjem požaru u Brčkom, u kojem je šest lica odmah preminulo, a sedmo je izgubilo bitku sa život jutros, nastavlja se kroz institucije Vlade Distrikta, ali i spontanim reakcijama građana.

„Gradonačelnik je i jutros, na sjednici vlade, ponovio spremnost svih nas da maksimalno pomognemo porodicama nastradalih. Pored toga što smo riješili privremeni smještaj, osiguraćemo za njih i privremenu stambenu jedinicu da se trajnije stabeno zbrinu, a dat je jutros i nalog resornom pododjeljenju, da se izvrši premjer neophodnih radova i ulaganja, kako bi kuća u kojoj su boravili nastradali, bila u potpunosti obnovljena“, rekao je šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge brčanske Vlade Sead Šadić.

Stanovnici Distrikta su se inače samoinicijativno organizovali u prikupljanju i pružanju pomoći porodicama postradalih.

„Svakako da smo zahvalni svima koji žele pomoći, ali istovremeno ih molimo da se prema porodicama postradalih ispoštuju preporuke struke, prije svega socijalnih radnika, psihologa, zdravstvenih profesionalaca, koji su preporučili da porodice budu oslobođene „pretjerane komunikacije“, a svi zajedno i dalje ćemo činiti maksimum da se porodicama nastradalih pomogne“ istakao je Šadić.

Inače, gradonačelnik Esed Kadrić već je rekao da će svi troškove dženaze, biti na teret budžeta Distrikta, kao i da je dženaza, u dogovoru sa porodicama, planirana u srijedu 27. oktobra, kada će u Brčko distriktu BiH biti proglašen i dan žalosti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button