BrčkoIzbori 2020Izbori Brčko

Brčanski HSS siguran u jedan mandat u Skupštini Distrikta

Čelnici Hrvatske seljačke stranke “Braća Radić” za Brčko, danas su, na upriličenoj konferenciji za novinare, izrazili negodovanje zbog produžetka pritvora nosiocu liste Peji Mendešu, ukazavši da je to, prije svega, posljedica neažurnog rada Tužilaštva Distrikta.

Bez želje da na bilo koji način stranka vrši pritisak na ovdašnji sud i tužilaštvo, u HSS-u su uvjereni da nije bilo objektivnih razloga da se nosiocu liste HSS-a u Brčkom, Peji Mendešu, zbog navodnih nezakonitih radnji u vezi sa prijavama glasača iz inozemstva, pritvor produži za još mjesec dana, i to, kako se precizira, pod izgovorom da brčansko Tužilaštvo nije saslušalo dovoljan broj svjedoka na koje bi Medeš, eventualno, mogao uticati.

Blaško Lovrić

„Imamo naznake i informacije da je Tužilaštvo Distrikta ispitalo 80 posto svjedoka, te da su tu informaciju prikrili i pred predmetnim sudijom. Nismo skloni vjerovati, ali sve upućuje na to da određene skupine iz nekih političkih stranaka vrše pritiske na Tužilaštvo, kako Mendeš ne bi bio pušten da se brani sa slobode prije samog dana glasanja, odnosno 15. novembra“, rekao je u ime koordinacionog stranačko – izbornog tima, Blaško Lovrić.

U brčanskom HSS-u smatraju da, i ako je i bilo nezakonitih radnji, kad je riječ o dopisnim glasovima, puno više su ih činili drugi.

„Upravo stoga pitamo brčansko Tužiteljstvo dokle se stiglo sa istragom oko prijavljivanja većeg broja glasača putem dopisnog glasovanja iz Srbije jer je tamo bojna Hrvata koji treba da glasuju, kao i jesu li već izvršili svoj zadatak, i ako jesu, zašto to nije spriječeno“, upitao je Blaško Lovrić.

Činjenica da je predizbornu kampanju HSS Brčko proveo bez svog nosioca liste Peje Mendeša, te da ga neće biti ni na sam dan glasanja, obavezuje sve u ovoj stranci na još kvaliteniji rad na terenu.

„Upravo zato vjerujemo da ćemo bar sa jednim zastupnikom biti parlamentarna stranka, te nakon izbora i dio vladajuće većine, što bi, imajući u vidu i navedene okolnosti, za sve nas bio zadovoljavajući izborni rezultat“, naglasio je, obraćajući se danas novinarima, Blaško Lovrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button