Brčko

Брчко: Социјалистичка партија тражи да се више новца издвоји за помоћ привредницима

Из Социјалистичке партије Брчко су указали да приједлог буџета не испуњава потребе грађана нити на прави начин ублажава посљедице пандемије вируса корона.

Предсједник ОО Социјалистичке партије у Брчком, Зоран Кокановић рекао је да је због пандемије ситуација у привреди, а нарочито у сектору угоститељства, хотелијерства и превозника алармантна.

“Увидом и књигу буџета видјели смо да је Одјељење за привреду издвојило само 1,5 милиона КМ за помоћ привредницима погођеним пандемијом вируса корона. Такође смо видјели да је за плате буџетских корисника издвојено 94 милиона КМ, и ја користим ову прилику да питам грађане да ли је то нормалан баланс, да привреда која пуни буџет добије само 1,5 милиона КМ”, рекао је Кокановић.

Предсједник ОО Социјалистичке партије рекао је да за подстицаје у пољопривреди за 2020. годину недостаје око 20% средстава, што је отприлике око 3,5 милиона, те да је за текућу годину предвиђено само 10 милиона.

“Та средства неће бити довољна да покрију нити 60% средстава потребних за подстицаје у пољопривреди, а свједоци смо да су цијене меса и живе стоке енормно ниске чак и испод 2 КМ по килограму”, истакао је Кокановић.

Члан ОО СП и посланик у Скупштини Велибор Бабић истакао је приједлог буџета има многе мањкавости и пропусте и да се новац троши на потпуно погрешан начин.

“Сматрам да овај буџет може итекако боље да се направи, јер се из године у годину преписује и ради на исти начин. Као град смо оштећени за доста тога и немамо основна права за један елементаран живот. Када погледате у књизи буџета какве су то инвестиције, видите на колико праваца то “цури” и новац одлази на погрешне ствари”, нагласио је Бабић.

Из Социјалистичке партије су потврдили да ће кроз скупштинску процедуру дјеловати амандманима како би буџет био што квалитетнији.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button