RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanski Parlament: Podjele oko Zakona o javnoj imovini

Današnji prijepodnevni rad brčanskog Parlamenta sveo se na svega tridesetak minuta plenarnog zasjedanja, tokom kojeg je usvojen dnevni red sa 27 tačaka, a potom pored zapisnika sa predhodne sjednice, apsolvirana zastupnička pitanja.

Prije pauze je prihvaćena Odluka o neradnim danima u kojoj se, pored ostalog, precizira da je za Uskrs, neradni 22., a za Vaskrs, 26. april tekuće godine.

Osnovni razlog kašnjenja jutrošnjeg početka zasjedanja, te pauze koja je uslijedila do 15 sati, je pokušaj usaglašavanja izmjena i dopuna Zakona o javnoj imovini Distrikta.

Naime, jedan dio parlamentarne većine smatra da Zakon o javnoj imovini treba sveobuhvatno mijenjati, a drugi zahtjeva, po hitnom postupku, izmjene samo nekih njegovih dijelova. Sjednica bi trebala biti nastavljena u 15 sati, a ostalo je da se apsolvira još 24 tačke dnevnog reda.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Одобрен план уписа у средње школе

Миљана Ђурђевић

Nakon sinoćnjeg rebalansa, budžet Distrikta za tekuću godinu iznosi 282 miliona maraka

Admir Kadrić

Ombudsmeni BiH reagovali povodom ukidanja prava na dječiji dodatak u Brčkom

Radio Brčko