RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanski penzioneri otputovali na banjsko-klimatsko liječenje

Grupa od preko četrdeset penzionera iz Brčko distrikta otputovala je jutros na banjsko-klimatsko liječenje u Banju Vrućicu.

Radi se o članovima Udruženja penzionera Brčko distrikta koji su korisnici fonda Penzijsko – invalidskog osiguranja Republike Srpske .

„Jutros smo ispratili prvu grupu penzionera njih preko četrdeset, dok će druga grupa krenuti za deset dana za šta su sredstva u visini od 50 hiljada KM obezbijeđena iz budžeta Brčko distrikta“, potvrdio je za Radio Brčko Veljko Zlatović predsjednik ovog udruženja.

Osim besplatnog odlaska u banju, odnosno koristeći sredstva koja su izdvojena u budžetu Brčko distrikta, penzioneri ovog udruženja imaju mogućnost i da odlaze na banjska liječenja koristeći kreditna sredstva.

“Koristeći ova sredstva ili putem kredita na rate, banjsko klimatsko liječenje godišnje koristi oko 200 penzionera  iz ovog udruženja”, istakao je Zlatović.

Kao i prethodnih godina iz budžeta Brčko distrikta su izdvojena sredstva u iznosu od 100 hiljada KM za dva  udruženja penzionera čiji članovi odlaze na banjsko klimatska liječenja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчаци ће боравак у “Бањи Врућици” моћи плаћати у шест рата

Дејана Крстић