RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoIzbori 2020

Brčanski SBB prekida održavanje predizbornih skupova u zatvorenom prostoru

Zbog drastičnog pogoršanja epidemiološke situacije, te povećenja broja oboljelih od virusa Covid-19, Izborni štab SBB-a Organizacija za Brčko distrikt BiH je donio odluku da, do daljeg, prekida organizovanje svih predizbornih skupova u zatvorenom prostoru na području distrikta.

Kao i do sada, SBB će i ubuduće nastupati odgovorno i principijelno jer ljudski životi su važniji od glasova u kampanji. U svrhu zaštite zdravlja  građana, Izborni štab Saveza za bolju budućnost u Brčko distriktu BiH je odlučio da u narednom periodu ne organizuje predizborne skupove u zatvorenom prostoru.

SBB će svoju kampanju nastaviti i dalje, ali koristeći druge načine komunikacije sa biračima i isključivo organizovanjem promotivnih aktivnosti na otvorenom uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Krizni štab Brčko distrikta BiH.

U narednom periodu ćemo pomno pratiti dalji razvoj situacije oko širenja pandemije virusa korona u Brčko distriktu BiH, te preporuke Kriznog štaba na osnovu kojih ćemo odlučiti da li ćemo ovu odluku promijeniti do održavanja izbora 15. novembra.

Brčko 21.10.2020.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: SBB upriličio svečanu dodjelu članskih kartica

Radio Brčko

Čestitka SBB-a povodom Dana državnosti BiH

Radio Brčko

Oštra osuda zbog uništavanja SBB-ovih predizbornih bilborda i plakata

Radio Brčko