Brčko

Brčanski SDP prigodnom akademijom sinoć obilježio Dan nezavisnosti BiH

Socijaldemokratska partija Brčko sinoć je u ispunjenoj sali Gradskog doma kulture prigodnom akademijom obilježIla Dan nezavisnosti i samostalnosti BiH. Video linkom okupljenima se obratio predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

„Ovaj daum izuzetno je važan jer je utemeljen na ZAVNOBIHU i ravnopravnosti svih naroda u BiH, što i dalje trebamo graditi kako bismo i na taj način sačuvati našu državu“, kazao je sinoć potpredsjednik SDP-a BiH, Jasmin Imamović.

Prvi čovjek brčanskog SDP-a Esad Atić naglasio je da je ovdje vrlo važno jačati BiH jer, kako je kazao, koliko je jak Distrikt, toliko je jaka i Bosna i Hercegovina. Zastupnik u Skupštini Distrikta, dr Nusret Kusturica je, u izjavi za medije, podsjetio na istorijski put kojim je prošla kroz hiljadugodišnju istoriju BIH.

„Naša država je, kroz mnoga turbulentna vremena, postojala i opstajala, a tako će biti i u narednom periodu jer BiH iskreno jeste domovima ravnopravnih naroda koji u njoj žive“, akcentirao je Kusturica.

Putem video linka, jer je sinoć bio u Tešnju, okupljenim članovima SDP-a se obratio predsjednik Nermin Nikšić u prvom dijelu poruke govoreći o Danu nezavisnosti, potom o aktuelnoj situaciji u Ukrajini, a na kraju je poručio da brzo stižu oktobarski izbori kada treba učininiti maksimum da sa vlasti odu, kako je kazao, nacionalisti koji sada vode BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!