RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanski vatrogasci gasili 250 požara

Pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice u Brčkom imali su 32 intervencije na gašenju požara na zapaljenim dimnjacima.

Ovaj broj je u granicama prosjeka proteklih godina, ali iz ove jedinice apeluju na građane da budu oprezni kod korištenja grejnih tijela na čvrsta goriva jer će sezona grijanja trajati još najmanje dva mjeseca.

“U prošloj godini brčanski vatrogasci su gasili 250 požara, zatim 235 tehničkih intervencija zbog dezinfekcija i poplava, te preko stotinu intervecija zbog akcidentnih situacija i saobraćajnih nesreća”, istakao je Milenko Ninković, šef Odsijeka za zaštitu i spašavanje.

Pored ovog, vatrogasci su imali i veliki broj tehničkih intervencija, ali i angažovanje na poslovima dezinfekcije  zbog korona virusa.

Nakon stavljanja u funciju tri novoizgrađena područna vatrogasna doma u Bijeloj, Prutačama i Sandićima vrijeme  izlaska na intervencije brčanskih vatrogasaca u ovoj godini bit će značajno skraćeno.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Predsjedništvo BiH o angažmanu letjelica susjednih država u gašenju požara

Radio Brčko

Požar u kanjonu Hrčavke stavljen pod kontrolu

Radio Brčko

Zatražena međunarodna pomoć u zaštiti i spašavanju za gašenje požara u Trebinju

Radio Brčko