RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Neophodno revidirati Pravilnik o korištenju službenih vozila Skupštine Brčko distrikta BiH

Pravilnik o korištenju službenih vozila Skupštine Brčko distrikta BiH čim prije treba doraditi. Razlog je intenzivno korištenje vozila od strane zastupnika, nerijetko i u svrhe koje nemaju direktnih dodirnih tačaka sa obavezama unutar i za brčansku Skupštinu.

„Pravilnik je naslijeđen od ranijeg skupštinskog saziva i mislim da ga treba bolje precizirati, kod kojih razloga i u koje svrhe se mogu koristiti službena vozila. Ovako dolazimo u situaciju da unatoč činjenici što imamo tri vozača i isto toliko službenih vozila, često zbog zahtjeve zastupnika  jednostavno nam  nedostaje kapaciteta“, rekao je predsjednik Skupštine Siniša Milić.

Da je u ovoj, inače izbornoj godini, intenzivirano korištenje službenih vozila potvrđuje podatak da je za ovih pet mjeseci, utrošeno gotovo svo tenderom osigurano gorivo, za službena skupštinska vozila.

„Apsolutno sam za to da svi zastupnici imaju jednak pristup i mogućnost korištenja službenih vozila, ali prioritetno u ispunjavanju obaveza koje se najdirektnije tiču upravo naše Skupštine i njih u tom kontekstu“, naglasio je Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Заказана јавна расправа на ребаланс Буџета дистрикта

Vladimir Matijević

Održana Evropska noć istraživača u Brčkom

Mirsad Arnautović

Одбојкаш Вања Грбић и градоначелник Милић најавили регионални пројекат спортске едукације најмлађих

Radio Brčko