RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

“Brčansko srce” počelo sa registracijom učesnika za Trku/šetnju za ozdravljenje “Race for the Cure”

Udruženje „Brčansko srce“ započelo je sa registracijom učesnika za najveći društveno odgovorni događaj u BiH Trka/šetnja za ozdravljenje „Race for the Cure“, koja će se ove godine održati 1. oktobra, a čiji je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke.

Prikupljena sredstva zahvaljujući manifestaciji „Race for the Cure“ Trka/šetnja za ozdravljenje od izuzetnog su značaja, s obzirom da svake godine u Evropi bude dijagnosticirano oko 500.000 novih slučajeva oboljenja od karcinoma dojke, a 130.000 osoba nažalost izgubi život.

„Za učesnike koji žele biti dio ovogodišnje trke uplata je simbolična i ona iznosi 15 KM, a kompletan iznos od registracija usmjerava se za mamografske i ginekološke preglede, te ultrazvuk dojke. Svi koji žele biti dio ovogodišnje trke koja će se održati u Sarajevu mogu se prijaviti svakim radnim danom u prostorijama udruženja, a 8. septembra organizovat ćemo  i na Trgu mladih registraciju učesnika“, rekla je Ramiza Musić, predsjednica udruženja.

Musić je istakla da je zahvaljujući nesebičnom zalaganju udruženja i ove godine u trajanju od četiri dana obezbijeđen besplatan mamografski pregled za 200 žena sa područja Distrikta, dok je 120 žena ispod 40 godina starosti obavilo besplatan ultrazvuk dojke.

Iz Udruženja „Brčansko srce“ kazali su da je u poređenju sa prethodnim godinama zabilježen pad oboljelih žena, ali je neophodno nastaviti na podizanju svijesti u borbi protiv raka dojke, te pozivaju sve zainteresovane koji žele dodatno doprinijeti u ovoj borbi da se prijave na ovogodišnju Trku/šetnju za ozdravljenje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Zbog povećanja broja oboljelih od nekih karcinoma „Brčansko srce“ planira više stručnih predavanja

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Udruga “Brčansko srce” sudjeluje u projektu ranog otkrivanja karcinoma dojke u BiH

Sandra Živković

Brčansko srce za više stotina sugrađanki obezbijedilo besplatnu mamografiju i ultrazvuk dojke