RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanskoj Vladi i Skupštini predstoji rad na usvajanju budžeta Distrikta za narednu godinu

Nakon usvojenog rebalansa za tekuću godinu čelnici brčanske izvršne i zakonodsavne vlasti, intenzivno rade na pripremama za ulazak u proceduru predlaganja, odnosno usvajanja, budžeta Distrikta za narednu godinu.

„Na članovima Vlade je da se u narednom periodu učini maksimum kako bi prijedlog budžeta za 2024. godinu dobio čim prije formu prijedloga, te kroz analizu i prihvatanje na sjednici Vlade, bio proslijđen u skupštinsku proceduru, rekao je predsjednik Komisije za budžet Skupštine Distrikta Srđan Blažić, dodavši kako se nada da će najkasnije u drugoj polovini narednog mjeseca budžet ući u skupštinsku proceduru.

Inače Zakonom o budžetu je predviđeno da najmanje dva mjeseca prije konačnog usvajanja ovaj temeljni finasijski dokument, prođe prvo skupštinsko čitanje, i bar dvije javne rasprave  o njegovom sadržaju, kako bi definitivno bio usvojen najkasnije do kraja tekuće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!