RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Sezona intenzivnog rada u voćnjacima pri kraju

Brčanski voćari polako privode kraju ovogodišnju sezonu. Osim slabog uroda prije svega jagode činilo se da će sezonu donekle popraviti prije svega urod šljive.

“Rane sorte šljive su bar donekle imale zadovoljavajući kvalitet, prije svega čačanka rana i čačanka ljepotica, pa smo ih mogli blagovremeno obrati, te kroz otkup plasirati na inozemno tržište. Ono što je objektivno ispod našeg očekivanja, ne toliko urod, koliko kvalitet „stenlijke“ koja prilikom sazrijevanja,  nije apsorbovala dovoljne količine šećera, pa je samim tim manje atraktivna za kupce i preradu“, rekao je Bahrija Ribić predsjednik Udruženja Savremeni Voćar-Šatorovići.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!