RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Актив жена СНСД-а и Млади социјалдемократи донирали 115 књига библиотеци „Просвјетe“

Поводом обиљежавања “Мјесеца књиге”, Актив жена и Млади социјалдемократи  општинског одбора СНСД-а Брчко поклонили су библиотеци Српског културног друштва „Просвјета“ Брчко вриједну донацију, 115 књига лектире за основце.

Предсједник Младих социјалдемократа Љубомир Нишић истакао је да Општински одбор СНСД Брчко традиционално сваке године организује посјету Сајму књига у Београду.

„Због тога смо на иницијативу СПКД „Просвјета“ одлучили да донирамо ове књиге из два разлога, прије свега, јер дјеца сваке године имају проблем са проналаском књига за лектиру, јер их нема довољно, а други је тај што сматрамо да дјеца те доби већ треба да знају за СПКД „Просвјета“, које је најстарије српско културно умјетничко – друштво у Брчком“, рекао је Нишић.

Предсједник СПКД „Просвјета“ Брчко Драган Томић захвалио се Активу жена СНСД – а и Младим социјалдемократима на овој веома значајној донацији.

„Они су се радо одазвали на наш позив, на тај начин смо видјели да им је стало да обогате фонд књига који се налази у библиотеци у „Просвјети“, а на тај начин мотивишу наше младе суграђане да више читају“, рекао је Томић.

Чланови СПКД „Просвјета“ уручили су захвалнице Активу жена и Активу младих  општинског одбора СНСД-а због ове гесте.

Библиотека у склопу Српског културног друштва „Просвјета“ Брчко, почела је са радом у јануару ове године, те свака донација књига од изузетног је значаја за њен рад.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Сутра годишњица од оснивања СПКД “Просвјета”

Radio Brčko

Актив жена СНСД – а организовао два стручна љекарска предавања за 200 чланица

Дејана Крстић

Osnovana biblioteka Atik-Savske džamije u Brčkom

Radio Brčko