Brčko

SNSD Brčko održao konferenciju za novinare povodom usvajanja Plana rada do kraja godine

Opštinski odbor SNSD Brčko povodom sjednice na kojoj je usvojen Plan rada brčanskog SNSD-a do kraja godine, održao je danas u prostorijama stranke konfereciju za medije.

Na konferenciji je bilo riječi o Odluci o formiranju aktiva penzionera, Odluci o formiranju komisija, te Informaciji o budućoj reorganizaciji mjesnih odbora.

Predsjednik SNSD Brčko Siniša Milić, uz ostalo, govoreći o dobrom radu u proteklom periodu, istaknuo je da je zahvaljujući kadru SNSD-a koji je šef vladinog Odjela za poljoprivredu, učinjen ugroman napredak u tom odjelu budući da je zahvaljujući njihovom angažmanu donesen Pravilnik o poticajima u poljoprvredi koji će po prvi put važiti duži niz godina.

Milić je napomenuo da je važno i to da je zahvaljujući Odjelu za poljoprivredu nedavno u skupštinsku proceduru ušao Zakon o izmjeni Zakona o lovstvu koji će omogućiti da se periodično vrši odstrel štetočina, što je veliki napredak ako se zna da u Brčkom već godinama postoji zabrana lova.

Od važnijih inicijativa koje su realizovane ili upućene u skupštinsku proceduru Milić je potencirao matične dokumente za novorođenčad, dnevni centar za djecu sa poteškoćama, te podizanje poreza na nekretnine radi siromašnijih sugrađana.

Milić je ostakao i inicijativu za koju se očekuje odogovor iz Vlade, a vezana je za drugačiji način investicionog održavanja stambenih zgrada u Brčko distriktu.

Govoreći o temama koje su bile aktuelne na sjednici Opštinskog odbora stranke koja je održana sinoć, Milić je istakao da će SNSD nastaviti i dalje da provodi politiku u smislu zaštite i afirmacije prava i interesa državljanja Republike Srpske na prostoru Brčkog kao i rada koji će omogućiti podizanje ukupnog kvaliteta života svih građana.

Predsjednik Milić je rekao da je na sjednici analizirana politička situacija na prostoru distrikta Brčko te da je ocijenjeno da koalicija funkcioniše stabilno te da je nesumnjiv doprinos SNSD-a stvaranju političke klime koja je omogućila realizaciju brojnih infrastrukturnih i razvojnih projekata.

„Smatramo da će i ove odluke i naše aktivnosti koje ćemo obavljati u narednom periodu svakako unaprijediti dalji rad SNSD-a u Brčkom u cilju zanavljanja i podmlađivanja stranačke strukture, te uključivanjem većeg broja mladih i obrazovanih u rad naše političke organizacije kod kreiranja politika na lokalnom nivou“, zaključio je Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!