RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Чланови и симпатизери СББ-а даровали крв

Представници Савеза за бољу будућност организација за Брчко дистрикт данас су у Служби за транфузиологију брчанске Болнице, за своје чланове и симпатизере, те грађане Дистрикта организовали десету јубиларну акцију добровољног давања крви.

Предсједница СББ Брчко Ина Памукчић рекла је да се данашњој акцији одазвало много чланова и симпатизера  ове странке, те да ће са овом хуманитарном акцији наставити и убудуће.

„Већ десети пут у протекле четири године организујемо ову акцију и чини ме сретном што се данашњој акцији одазвало двадесет наши чланова и симпатизера и грађана Дистрикта који су свјесни важности добровољног давања крви“, истакла је Памукчић.

Маид Халиловић један од редовних давалаца крви који се одазива свакој акцији добровољног давања крви и већ 14 пута до сада је дао ову најдрагоцјенију течност.

„Ово је хумани гест и никада не знамо када ће некоме затребати капљица крви“, нагласио је Халиловић.

Његов страначки колега Амер Чаушевић каже да сваке године ова странка кроз своје чланство организује ове хуманитарне акције које имају позитиван одјек већ неколико година за редом.

„Чули смо да су мале залихе крви у нашој Болници и одлучили смо се за овај гест са којим ћемо наставити и у будућности“, рекао је Чаушевић.

Шеф службе за трансфузиологију у Болници Брчко Самир Пандур изразио је задовољство оваквим и сличним акцијама када је добровољно давање крви у питању.

„Свака акција умногоме доприноси одржавању задовољавајућих резерви крви у нашој установи и самим тим доприноси начелу да крв чека пацијента а не пацијент крв“, истакао је Пандур.

Данашња цјелодневна акција добровољног даривања крви трајала је до раних поподневних сати и том приликом даровано је више од 20 доза крви.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.