RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoStranačke aktivnosti

ХСС: Наставићемо зацртани пут развоја пољопривреде и села

На Изборној скупштини Хрватске сељачке  странке  „Браћа Радић“ недавно је изабрано ново руководство за чијег предсједника је изабран Пеја Мендеш, речено је на данашњој конференцији за штампу ове странке.

Пеја Мендеш, предсједник ХСС у Брчком рекао је овом приликом да ће новоизабрано руководство странке кроз своје политичко дјеловање наставити зацртани пут прије свега развоја пољопривреде и села.

„Увијек смо се борили за развој пољопривреде и села на начин да пољопривредни произвођач својим радом и трудом може равноправно учествовати у развоју дистрикта Брчко, али и себе самога“, рекао је Мендеш.

Он каже да је ова година била веома тешка и лоша за пољопривреднике не само када су приноси у питању него је томе допринијела и појава Афричке свињске куге, због чега су многе свиње морале бити еутаназиране.

„Надокнада за еутаназију свиња је добра, али пољопривредници сада имају додатних проблема око продаје својих житарица због чега би Влада требала разговарати са откупљивачима како би се помогло самим пољопривредним произвођачима“, прецизирао је Мендеш.

Он је изразио наду да ће ХСС бити дио власти након следећих избора.

Осврући се на његов боравак у притвору пред прошле изборе Мендеш је на конференцији за новинаре ове странке истакао да је  то питање  ријешено нагодбом, а да је циљ ХСС са њим на челу да на следећим изборима пређу изборни праг.

Према његовим ријечима они ће настојати да својим политичким дјеловањем омогуће да ХСС  убудуће буде дио власти, а што се тиче наредних избора  о могућој коалицији  разговарано је са ХДЗ 1990, а није искључена ни мгућност коалиције са ХДЗ БиХ којој су већ упућене незваничне поруке.

„Порука је јасна да се мора чинити све да се спријечи одлазак људи са ових простора. Не одлазе само они који немају посао него и цијеле породице без обзира да ли су запослени или не“, рекао је Мендеш.

Како је рекао људи су незадовољни онима што се дешава кроз процес запошљавања оних којима је радни вијек истекао и који се већ налазе у пензији, а заузимају простор младима.