RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Дани женског предузетништва

smart

У Брчком је у току манифестација Дани женског предузетништва, рукотворина, традиција и пословних идеја која се одржава у оквиру новог програма обиљежавања 20. годишњице дистрикта Брчко предвиђеног за манифестације које су одложене због епидемије вируса корона.

Весна Катић, предсједница Удружења за подршку и развој „Систем“ који је и организатор овог догађаја каже да је циљ промоција женског предузетништва и могућа економска корист од тог рада.

„Намјера нам је да окупимо жене, промовишемо њихов рад и залагање и сагледамо могућности како  живјети од тог рада”, истакла је Катић.

Она наглашава да доста жена ради и обавља одређену дјелатност али не зна како те своје производе пласирати.

Данима женског предузетништва у Брчком присуствује и Нада Марковић, предсједница Удружења жена „Маја“ из Кравице код Братунца и оснивачица задруге „Жена“, прве женске задруге основане 2013. године  чија је основна дјелатност малинарство.

„Позивам све предузетнице да се удруже јер сам на тржишту ниси препознатљив, због тога је веома битно стварање кооперативних група. До краја године у Републици Српској треба да се усвоји Закон о друштвеном предузетништву од кога очекујемо и неке бенефите прије свега смањење пореских стопа за оваква удружења”, рекла је Нада Марковић.

Осим представница женске задруге из Братунца, Данима женског предузетништва присуствовале су жене из Удружења ВИВА жене из Тузле, Кола српских сестара „Мајка Јевросима” из Брчког и жене предузетнице које производе разне пољопривредне прерађевине које су овом приликом биле изложене на изложбеној радионици у Омладинском центру. Поред предавања на тему женско предузетништво у четвртак ће за двадесетак жена бити уприличена едукација о начинима и могућностима које пружа женско предузетништво.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.