RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Brčko: Dokle se stiglo s izradom Registra zaposlenih u javnom sektoru?

Nakon skupštinske potpore, a na inicijativu gradonačelnika Brčkog Siniše Milića, Distrikt će relativno brzo dobiti Registar zaposlenih i imenovanih lica u organima javne uprave, institucijama, javnim preduzećima, ustanovama, zavodima i fondovima.

Prema riječima Srđana Blažića, šefa Odjela za stručne i administrativne poslove za desetak dana će se, nakon obrade podataka, o tome diskutirati na Vladi, kada se pararaleno očekuje i završetak softverskog rješenja za registar.

„Registar zaposlenih i imenovanih lica je dobio saglasnost Skupštine u vidu odluke da su javna preduzeća, fondovi i ustanove dužni dostaviti podatke zaposlenih Pododjelu za ljudske resurse. Nakon toga uslijedila je izrada odluke, koja treba da se na jednoj od narednih sjednica Vlade nađe kao tačka dnevnog reda“, pojasnio je Blažić, te naveo da je projekt podržao OSCE.

Uspostavom registra javno će se objaviti primanja pojedinaca, koji po različitim osnovama imaju višestruka primanja iz proračuna Distrikta.

Na području Brčko distrikta se vodi oko 4.600 zaposlenih u javnom sektoru, što podrazumijeva i organe uprave u pravosuđu, zdravstvu, javnim poduzećima i ustanovama. Za njihove plaće i naknade iz proračuna Distrikta se godišnje izdvajanja blizu 120 milijuna KM.

Foto: Ilustracija

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Одржана јавна расправа о приједлогу ребаланса буџета Дистрикта

Vladimir Matijević

Novi zakon za 650 nevladinih organizacija i udruženja u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović

Brčko: Putem mobilne aplikacije “Građanska patrola” pristiglo već 310 prijava

Mirsad Arnautović