RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Други уписни рок за средњошколце 27. августа

Други уписни рок у брчанским средњим школама је 27. августа, а за упис је остало 31 мјесто у Гимназији и једно мјесто у Техничкој школи.

„У Гимназији је остало 16 мјеста у одјељењу – општи смјер, три мјеста у друштвено – језичком смјеру и 12 мјеста у рачунарско – информатичком смјеру, док је у Техничкој школи, за други уписни рок, остало само једно мјесто у одјељењу текстилни техничар четврти степен занимања“; каже Даниела Ристанић, виши стручни сарадник за средње образовање.

Пријем докумената за други уписни рок се врши у матичним школама од осам до 15 часова. Од докумената је ученицима потребна пријава за упис,свједочанство о завршеном основном образовању и извод из матичне књиге рођених односно родни лист које ће школе по службеној дужности извадити за све ученике рођене у Брчком, док су ученици, који нису рођени у Брчком, дужни доставити родни лист.

Другог уписног рока у Економској и Пољопривредно и медицинској школи неће бити јер су ове школе попуниле сва мјеста у првом уписном року.

Од ове године у брчанским школама уведен је смјер пекар, док је изостављен смјер воћар-виноградар, за који није било интересовања.

„На наше изненађење, велико интересовање ученика ове године било је за трећи степен занимања прије свега пекар, конобар и кувар, цвјећар, електричар, аутомеханичар, односно за сва занимања техничке струке“, истакла је Ристанић.

У ову школску годину планиран је упис 720 ученика у 36 одјељења. И ове године у брчанске средње школе уписан је и одређен број ученика и околних мјеста – Челића, Пелагићева и Доњег Жабара.

Почетак нове школске године 2019/ 2020 планиран је другог септембра. Конкурси су окончани и највећи број наставног кадра је примљен, тако да ће веома мала потреба бити за ангажовањем наставника по уговору.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom danas registrovano deset novih slučajeva zaraze virusom korona

Radio Brčko

U Brčkom danas registrovan jedan novi slučaj zaraze virusom korona

Radio Brčko

Милић: Најважније да избори протекну у демократској и фер атмосфери

Radio Brčko