Brčko

Брчко: Градска библиотека ради уз поштовање епидемиолошких мјера

И поред смањених активности, радно вријеме Градске библиотеке у Брчком у ово вријеме пандемије вируса корона  је остао исти и она ради од 7.30 до 15.30 часова, уз поштовање свих епидемиолошких мјера које је донио Штаб за заштиту и спашавање дистрикта.

Лејла Хогић, библиотекар у Градској библотеци каже да слободан приступ библиотекарској грађи и читаоници није дозвољен, па се корисницима нуде препоруке од стране библиотекара.

„У циљу заштите корисника и запослених сву враћену грађу држимо у карантину 72 часа, након чега се она враћа на полице и даје на кориштење корисницима“, каже Хогић.

Лејла Хогић каже да корисници Библиотеке долазе свакодневно, посуђују и враћају књиге, али у доста мањем обиму него у истом периоду прошле године.

„Позивам све наше кориснике који нису вратили књиге на вријеме да то учине, а кашњење у враћању књига се не наплаћује“, нагласила је Хогић.

Према њеним ријечима иако су током овог љета планиране многобројне забавне и едукативне активности оне су отказане због свеукупне ситуације везане за пандемију вируса корона.

Када је у питању набавка нових књига она је стопирана, али у Библиотеци се надају да ће се за пар мјесеци кренути и са набавком нових наслова неопходним прије свега школској популацији, али и другим корисницима Библиотеке.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close