Brčko

Брчко: Влада одобрила 1.000.000 КМ за незапослене и 1.600.000 КМ за удружења и спортске клубове

Влада Брчко дистрикта БиХ на данашњој 108. ванредној сједници усвојила је Програм утрошка средстава за 2020. годину – III дио и Приједлог одлуке о утврђивању критеријума за кориштење новчаних средстава с позиције грантова непрофитним организацијама за 2020. годину по јавном позиву.

Шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу Перо Гудељевић казао је да је по овом програму највећи дио средстава, 3.000.000,00 КМ предвиђен за реализацију Закона о сузбијању посљедица корона вируса.

„Такођер, ту је трансфер од 1.000.000,00 КМ Заводу за запошљавање Брчко дистрикта БиХ како би ова средства била распоређена незапосленима. Када су у питању трансфери у области спорта и културе најзначајнија је ставка од 1.600.000,00 КМ, а тај новац ће бити распоређен по утврђеним критеријумима, спортским клубовима и удружењима на простору Дистрикта. Већина клубова у Дистрикту ће наставити такмичење у наредној сезони и ти новци су им неопходни како би могли започети свој редован рад“, казао је Гудељевић.

На ванредној сједници усвојена је и Одлука којом се врши пренамјена средстава у износу од 3.500.000,00 КМ и средства ће се искључиво користити за намјене санирања здравствених и економских посљедица проглашеног стања природне несреће због COVID-19 на подручју Дистрикта.

Влада Брчко дистрикта БиХ усвојила је и Приједлог одлуке о измјенама и допунама Oдлуке о утврђивању критеријума за финансирање планова и програма рада или захтјева мјесних заједница, удружења грађана и фондација Брчко дистрикта БиХ и Приједлог одлуке о одобравању Програма утрошка средстава грантова – субвенција у 2020. години у Кабинету градоначелника – IV дио.

На данашњој ванредној сједници Влада је одобрила и Приједлог одлуке о утврђивању јавног интереса за располагање некретнином без накнаде и Приједлог одлуке о промјени намјене јавног добра.

Информација о статусу и реализацији пројекта Успостављање система за регистрацију пословања на једном мјесту (ОСС) примљена је к знању гдје је и дата сагласност градоначелнику за потписивање Уговора о савјетовању са Међународном финансијском корпорацијом у име Владе Брчко дистрикта БиХ. Примљена је к знању и Информација о пројекту „Допринос миграцијским политикама заснованим на доказима за здравствени и сектор информацијско-комуникацијских технологија (ИКТ) у БиХ гдје је и једногласно одобрен Приједлог одлуке о именовању чланова Савјетодавне комисије.

Чланови Владе данас су одржали и трећи наставак 81. редовне сједнице на којој је одобрен Нацрт закона о удружењима и фондацијама Брчко дистрикта БиХ као и пратећи пропис Приједлог нацрта закона о измјени и допунама Закона о инспекцијама који ће бити упућен на даљу скупштинску процедуру.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close