Brčko

Брчко: Инспекторат покреће кампању контроле цијена

Инспекторат Брчко дистрикта покренуће од сутра 8. децембра кампању контроле цијена у Брчком са циљем ограничавања свеопштих поскупљења, сазнали смо од шефа Инспектората Аднана Драпића.

Он је рекао да ће се према одлукама надлежних прво контролисати законом прописане марже на цијене нафтних деривата те артикале широке потрошње као што су хљеб, млијеко, уље, шећер и брашно и да ће тај посао радити шест тржишних иснпектора.

“Једна одлука је одлука о ограничавању маржи на нафтне деривате, а друга је одлука о ограничавању марже за поједине животне намирнице и друге производе. Она се прије свега односи на цијене хљеба, затим млијека, брашна, уља, шећера, те других производа широке потрошње, као што су детерџенти и пелене”, каже Аднан Драпић, шеф Инспектората Брчко дистрикта.

„Сачинили смо план контроле за 42 бензинске пумпе које се баве малопродајом нафте и нафтних деривата као и план активности контроле маржи на артиклима у већим трговачким центрима у Дистрикту”, рекао је Драпић додајући да правни субјекти имају доста времена да ускладе висину маржи и да изврше нивелацију цијена уколико имају потребу за тим.

Према његовим ријечима за кршење одлука пртедвиђене су казне од 1.000 до 4.000 КМ за правна лица односно од 100 до 1.000 за одговорна лица у правним субјектима.

Из брчанског Инспектората су поручили како су оптимисти јер сматрају да ће најављена кампања дати жељене разултате.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!