RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Издавање личних докумената у складу са законским роковима

Иако је обим посла у Пододјељењу за лична документа повећан, захтјеви се рјешавају у складу са законски предвиђеним роковима.

Шеф Пододјељења за лична документа, Хајрудин Јусуфовић рекао је да је за првих седам мјесеци ове године издато 4874 пасоша, 3800 личних карата и регистровано 7852 моторна возила.

Хајрудин Јусуфовић

“Дошло је до повећања захтјева и за лична документа и за путне исправе у овој години, али уз добру координацију и велику ангажованост запослених успјели смо ријешити све захтјеве у складу законски задатим роковима”, рекао је Јусуфовић и додао да постоји проблем са грађанима који нису продужили или поднијели захтјев за издавање личне карте, на шта према закону имају обавезу.

“Морам истаћи да велики број грађана није замијенио личну карту, и то представља велики проблем. По закону, они којима је прије неколико година истекла лична карта, а још увијек нису поднијели захтјев за издавање нове, неће бити у могућности добити ниједан други документ”, истакао је Јусуфовић.

Он је искористио прилику да укаже на неусловност објекта у коме ово пододјељење функционише.

“Ово је један заиста неуслован објекат и то нам представља велики проблем у свакодневном раду. Упутили смо захтјев Влади Брчко дистрикта како би у буџету била издвјена иницијална средства за изградњу новог објекта ЦИПС-а и надамо се да ће имати разумијевања за наше потребе. Морам истаћи да ми имамо идејно рјешење, а на институцијама Дистрикта је да обезбиједе локацију и затворе финансијску конструкцију како би овај пројекат био реализован”, нагласио је Јусуфовић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Пододјељење за лична документа најављује више пројеката

Дражен Ристић

Brčko: Pododjel za osobne dokumente radit će u subotu i nedjelju

Radio Brčko

CIPS: Povećan broj zahtjeva za izdavanje osobnih dokumenata

Sandra Živković