RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Почела 15. Гуча у Брчком

Свечаним обраћањем градоначелника Брчко дистрикта Синише Милића, затим химном Гуче, те традиционалним пуцањем из топа, озваничен је почетак овогодишње 15. по реду Гуче у Брчком која се, сваке године, традиционално организује у Етно ресторану “Колубара”.

Градоначелник Милић је, у обраћању присутнима, рекао да га радује чињеница да је ова манифестација из године у годину све више посјећена.

“Они који неће бити у прилици да оду на Сабор трубача у Гучу у Србију имаће прилику да у Брчком осјете дјелић атмосфере са тог јединственог фестивала. Ова манифестација је, такође, допринос очувању традиције једног народа који живи на овом простору“, рекао је Милић.

Власник ресторана “Колубара” и организатор ове манифестације Слободан Алексић истиче да, када је добио идеју за овакво нешто, није ни слутио да ће догађај попримити значајне размјере.

Каже да је ове године припремљено између 400 – 500 порција купуса.

“У почетку је то све било доста скромије и лагано, а сада је то мало већи посао, мада уз добро особље ресторана и моју асистенцију успијевамо све стићи”, рекао је Алексић.

Шеф Службе за туризам Александар Ђурић нагласио је да Гуча у Брчком, која се одржава само неколико дана прије Драгачевског сабора у Гучи, употпуњује љетну понуду турустичких садржаја Брчко дистрикта.

Члан Организационог одбора Драгачевског сабора трубача у Гучи Александар Пајовић, као стални гост брчанске Гуче, истиче да је манифестација заиста на нивоу.

Током трајања Гуче у Брчком посјетиоцима ће бесплатно бити служен чувени „свадбарски купус“, док ће присутне забављати оркестар Дејана Јевђића из Пожеге, који је 2014. године проглашен за најбољи оркестар.

Манифестација се одржава уз подршку Владе Брчко дистрикта и Министарства трговине и туризма Републике Српске.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Богата културно забавна и туристичка понуда у Брчко дистрикту

Миљана Ђурђевић

Манифестација “Гуча у Брчком” почиње вечерас

Radio Brčko

Драгачевске трубе данас на „Гучи у Брчком“

Radio Brčko